Menu
A+ A A-

keuren

Het keuren van machines en gereedschappen.

Heboma kan ook uw electrische machines en gereedschappen laten keuren volgens de nederlandse norm NEN3140.

Heboma kan ook uw  trappen en steigers laten keuren volgens de Nederlandse norm NEN 2484/ 2718.

Wat is NEN 3140?

De NEN 3140 is een omschrijving van de algemene eisen voor de veilige bedrijfsvoering van werkzaamheden met electrische installaties (dit zijn eigenlijk alle aparaten waar een stekker aan zit). 

Is keuren verplicht?

Ja, keuren is verplicht. Als werkgever moet je in staat zijn schriftelijk bewijs te kunnen overleggen, waaruit blijkt dat het arbeidsmiddel tenminste 1x per jaar gecontroleerd wordt. De beste en juridisch gezien de meest waterdichte methode is om deze keuring uit te voeren conform de in de NEN 3140 gestelde voorschriften.

Wat gebeurt er als ik niet keur?

Indien er bij een arbeidsongeval letsel ontstaat, met als oorzaak een ondeugelijk arbeidsmiddel en er kan na onderzoek worden aangetoond dat de werkgever in deze nalatig is gebleken, is deze volgens artikel 7:658 BW voor 100% aansprakelijk voor de financiele consequenties hiervan.

Wat is de NEN 2484 en de NEN 2718 ?

 De NEN 2484 en de NEN 2718 is een omschrijving van de algemene eisen voor de veilige bedrijfsvoering omtrent werken op hoogte en veiligheidseisen die worden gesteld aan het zogenaamde draagbaar klimmaterieel en rolsteigers.

Het keuren kan in overleg ook op locatie of bij u in het bedrijf plaats vinden.

Neem voor vragen of het maken van een afspraak vrijblijvend contact met ons op.

 

Log in or Registreren